Sauerland vakantieland

 

Zo’n drie uur rijden vanaf Utrecht slechts en u zit al middenin een van de mooiste vakantiegebieden van Duitsland, het Sauerland.

Het Sauerland heeft een zeer afwisselend landschap dat voor het grootste gedeelte bestaat uit middelgebergte met toppen tot ruim 840 meter en daartussen diepe dalen.Uitgestrekte bossen, grazige weiden, glasheldere beken en rivieren, uitnodigende stuwmeren. Het Hoch Sauerland ( HSK) heeft het allemaal.
En naast deze prachtige natuur valt er ook veel te beleven op cultureel gebied in
de pittoreske dorpjes, de bedrijvige stadjes, de kastelen en geheimzinnige ruïnes.

 

Door de ligging dicht bij Nederland is het gebied uitermate geschikt voor 
korte tripjes en langere vakanties. Alle jaargetijden valt er wel iets te beleven in het Sauerland, maar de beste seizoenen zijn natuurlijk de zomer en de winter.
In de zomer kunt naar hartelust motorrijden op mooie bochtige wegen of eindeloze wandel- of fietstochten maken over de goed bewegwijzerde en rustige paden.
Alle vormen van watervermaak is mogelijk in Sauerland op een van de vele stuwmeren die de regio rijk is. In de winter is het Sauerland het gebied voor een lang weekend wintersport, maar langer kan natuurlijk ook. Door de vele toppen en dalen zijn er voldoende pistes voor alle vormen van sneeuwpret. De vele uitgezette langlaufroutes en wandelpaden bieden ook de niet-skiërs voldoende mogelijkheden. Maar zelfs daarmee houdt het niet op, ook rodelaars en schansspringers komen aan hun trekken.
Het grootste skigebied vindt u bij Winterberg.